Home Centrale termice
Centrale termice
Centrale termice PDF Imprimare Email
Centrale termice
Scris de marinela21   
Marţi, 12 Iulie 2011 14:00

Pentru o incalzire eficienta in locuintele noastre, avem nevoie de diverse tipuri de centrale termice, pe care le alegem in functie de diverse criterii: fie legate de context, fie in functie de parerile personale. Daca vrei sa fii sigur ca alegi cele mai bune centrale termice pentru locuinta ta, ideal este ca inainte sa achizitionezi un model anume sa te informezi ce tipuri sunt disponibile pe piata si care ar fi principalele lor avantaje si dezavantaje.

Poti gasi o varietate de centrale termice, iar impartirea lor se face in doua moduri: in functie de spatiul carora le sunt adresate, si astfel avem centrale pentru apartament si centrale pentru casa sau vila. O alta impartire a lor se face in functie de combustibilul folosit, si astfel avem centrale pe lemne, centrale electrice, centrale solare si centrale pe gaz. Mai poate fi gasita si o alta categorisire, in functie de tipul incalzirii, si anume incalzire conventional si incalzire prin pardoseala.

In ceea ce priveste acele centrale termice care functioneaza pe baza de curent electric, acestea sunt eficiente, insa nu la fel de eficiente ca centrale termice pe baza de lemne sau gaz. In ceea ce priveste consumul acestor centrale termice, comparativ cu alte tipuri, este mult mai mare si totodata si mai scump. Energia electrica este una dintre cele mai scumpe surse de energie, asa ca daca nu ai un buget foarte mare la dispozitie, este de preferat sa alegi oricare din celelalte doua tipuri de sisteme de incalzit in detrimentul acestor centrale electrice.

In schimb, centrale termice pe gaz sunt mult mai accesibile si mai economice. Gazul este mult mai ieftin spre deosebire de energia electrica, insa aici sunt necesare doar cateva precizari: este nevoie ca in orasul sau cartierul tau sa existe o retea de distributie a gazelor si de asemenea este necesar ca locuinta ta sa fie racordata la acest sistem.

Persoanele care pun accent pe inovatie si pe un confort sporit in locuinta lor isi pot instala si centrale termice care sa ofere incalzire prin pardoseala. Desi mai greu de instalat, acest tip de incalzire este totusi extrem de eficient, deoarece furnizeaza caldura de la baza, acolo unde in general este frig. Aceste centrale termice necesita sume mai mari atat pentru achizitie, cat si pentru instalare, deoarece prevad o serie de accesorii (tevi, conducte) care trebuie ascunse in podea.

Ultima actualizare în Miercuri, 13 Iulie 2011 08:02
 


Sondaje

Care credeti ca este cea mai buna centrala pe lemne cu functionare pe principiul gazeificarii?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com