Home Centrale termice pe lemne
Centrale termice pe lemne
Centrale termice pe lemne PDF Imprimare Email
Centrale termice pe lemne
Scris de marinela21   
Marţi, 12 Iulie 2011 14:02

In multe locuri din lume, centrale termice pe lemne sunt unele dintre cele mai folosite sisteme de incalzire a locuintei. Aceste centrale termice pe lemne prezinta o serie de avantaje, iar foarte multe persoane le considera unele dintre cele mai bune si eficiente modalitati de incalzire a unui spatiu. Bineinteles, situatia se aplica doar atunci cand poti avea cat mai la indemana rezerve de lemne ca materie prima, fara de care instalatia nu poate functiona.

Care sunt motivele pentru care aceste centrale termice pe lemne sunt atat de apreciate? Pe de o parte, lemnul reprezinta o materie prima ieftina spre deosebire de alte surse de energie, cum ar fi de exemplu curentul electric. In plus, lemnul reprezinta si un material prin a carui ardere nu se elimina toxine in atmosfera si astfel este cat se poate de ecologic, fara sa polueze mediul inconjurator.

Toate aceste centrale termice pe lemne sunt impartite in trei parti: sistemul central, zona de depozitare a materiei prime si elementul care face legatura cu exteriorul, si anume cosul de eliminare a fumului. Fiecare parte a unei centrale termice pe lemne are particularitatile sale, toate reprezinta parti integrante si nu poate lipsi nici una, deoarece ar face sistemul de incalzire nefunctional. Aceste centrale termice sunt accesibile financiar atat la achizitionare, cat si ulterior, pe perioada folosirii.

Aceste centrale termice pe lemne pot fi asezate aproximativ oriunde in interiorul casei tale. Singurul aspect de care trebuie sa tii cont neaparat este cel legat de necesitatea gasirii unei guri de aerisire sau a unui loc din care se poate face legatura cu exteriorul, astfel incat sa fie eliminat cat mai eficient fumul produs in urma arderilor. Centrale Vaillant de acest tip nu au nevoie de o flacara extinsa pentru a furniza multa caldura, asa ca sunt si eficiente, nu doar economice.

Atunci cand focul arde, aceste centrale termice pe lemne imprastie caldura in toate directiile. Astfel, incalzirea aerului se face foarte repede, avand in vedere faptul ca fiecare perete in parte ajuta la raspandirea caldurii. Caldura data de aceste centrale termice pe lemne este raspandita in interiorul locuintei prin intermediul unui ventilator existent in sistem, astfel ca incalzirea se face rapid si eficient.

Ultima actualizare în Miercuri, 13 Iulie 2011 08:03
 


Sondaje

Care credeti ca este cea mai buna centrala pe lemne cu functionare pe principiul gazeificarii?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com