Home Centrale pe gaz
Centrale pe gaz
Centrale pe gaz PDF Imprimare Email
Centrale pe gaz
Scris de marinela21   
Marţi, 12 Iulie 2011 13:54

Una dintre cele mai mari dileme atunci cand vine vorba de achizitionarea de centrale termice se raporteaza la alegerea dintre centrale electrice si centrale pe gaz, in functie de preturi centrale. Parerile sunt unanime: centrale pe gaz sunt mult mai eficiente si mai economice din punct de vedere al consumului, spre deosebire de centralele care functioneaza pe baza de curent electric. Mai concret, cu un kilowatt de energie electrica obtii un kilowatt de energie calorica, in timp ce cu un metru cub de gaz obtii cam 9 kilowatti de energie calorica.

Astfel, diferenta dintre cele doua surse de energie: gazul si electricitatea, gazul este de pana la sase ori mai economic. Aceste centrale pe gaz folosesc fie gazele naturale, fie propanul ca si combustibil. Sunt recomandate in special pentru locuintele aflate in zone extrem de reci, deoarece sunt puternice si fac fata cu brio la cele mai scazute temperaturi. Iti asigura o incalzire optima si de durata.

Aceste centrale pe gaz incalzesc aerul mai repede si la valori mai crescute decat alte tipuri de sisteme de incalzit. Incalzirea se face mai rapid cu ajutorul acestor centrale pe gaz deoarece flacara facuta de gaz produce o cantitate mare de caldura. Dupa cum spuneam, exista doua tipuri de centrale pe gaz: pe baza de gaze naturale sau pe baza de propan.

Centrale pe gaz, care functioneaza pe baza de gaze naturale, treebuie racordate la o infrastructura deja existenta de conducte in respectivul oras, cartier sau zona care sa asigure gazul necesar functionarii. Astfel, o centrala pe gaz nu poate exista acolo unde nu exista un sistem de gazeificare. In acest caz, alternativele sunt reprezentate de centralele termice pe baza de electricitate, lemne sau carbuni.

Centrale pe gaz care functioneaza pe baza de propan au nevoie de un rezervor in care sa fie stocat combustibilul. De cele mai multe ori, un astfel de rezervor pentru aceste centrale pe gaz trebuie tinut in apropierea casei. Exista si posibilitatea unor rezervoare subterane, care necesita o cupola de mici dimensiuni, la care se adauga indicatoare, butoane de reglaj si orificii pentru umplere.

Ultima actualizare în Miercuri, 13 Iulie 2011 08:01
 


Sondaje

Care credeti ca este cea mai buna centrala pe lemne cu functionare pe principiul gazeificarii?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com